Dania wegetariańskie

wegańskie

  • Barszcz biały wegański
  • Barszcz czerwony z multicookera
  • Curry z bakłażanem, okrą i ciecierzycą
  • Czerwona cebula karmelizowana z miodem i winem
  • Frytki marchewkowe
  • Gołąbki wegańskie z kaszą gryczaną
  • Guacamole
  • Hummus
  • Kapusta kiszona
  • Kartoffelsalat – niemiecka sałatka ziemniaczana
  • Kasza gryczana – jak gotować
  • Kasza gryczana z pieczarkami i cebulą duszonymi w piwie
  • Kasza jaglana z jarmużem
  • Kasza jaglana z truskawkami
  • Koktajle owocowo-warzywne
  • Kotlety z kaszy jaglanej z ziemniakami
  • Krem z dyni i śliwek
  • Makaron z cukinią i pieczarkami
  • Makaron z duszoną marchewką i oliwkami
  • Makaron z kurkami w sosie śmietanowym (wegańskim)
  • Masło orzechowe
  • Masło orzechowe crunchy
  • Najlepsza sałatka z ogórka kiszonego i cebuli
  • Nalewka z orzecha włoskiego (orzechówka)
  • Owsianka z jabłkiem, cynamonem i bananam
  • Pappa al pomodoro – zupa z chleba i pomidorów
  • Parzybroda
  • Pasta czosnkowo-pietruszkowa
  • Pasta fasolowo-czosnkowa
  • Pasta soczewicowa z marchewką i groszkiem
  • Pasta z białej fasoli z czosnkiem i natką pietruszki
  • Pasta z bobu
  • Pasta z czerwonej fasoli
  • Pasta z groszku zielonego i rukoli
  • Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami
  • Pasztet z grochu
  • Pieczona dynia z pęczakiem i jarmużem
  • Pieczone młode ziemniaki z sosem tzatziki
  • Pizza z żółtymi pomidorami i czerwoną cebulą
  • Placki z dyni
  • Sałatka coleslaw
  • Sałatka z bobem i ziemniakami
  • Sałatka z pieczonych papryk i świeżych pomidorów
  • Sałatka z pora z jabłkiem i majonezem
  • Sałatka z rzodkiewek
  • Spaghetti z zieloną fasolką, pieczarkami i pomidorami
  • Sposoby na idealny barszcz czerwony
  • Świderki z bobem
  • Tarta drożdżowa z warzywami w sosie pomidorowym
  • Wegańska fasolka po bretońsku
  • Wegański pasztet z grzybami i suszonymi śliwkami
  • Wrapy z bobem, kukurydzą i ziemniakami
  • Zakwas buraczany
  • Zakwas na barszcz biały
  • Zapiekanka z ziemniakami i cukinią
  • Zapiekanka ziemniaczana z kalarepą
  • wegetariańskie

  • Aksamitny krem serowo-brokułowy
  • Babka ziemniaczana z multicookera
  • Bajaderki
  • Bakłażan a’la pizza
  • Boczniaki w cieście naleśnikowym
  • Brokułowy krem (dla Shreka)
  • Cannelloni zapiekane z brokułami i kalafiorem
  • Caprese
  • Chleb wiedeński i faszerowane pomidory
  • Chłodnik grecki z pistacjami
  • Chłodnik pomidorowy
  • Deska serów Castello
  • Fasolka szparagowa w pomidorach
  • Focaccia – przepis podstawowy
  • Frittata z groszkiem i kukurydzą
  • Galaretki piwne
  • Gnocchi ze szparagami w sosie pomidorowym
  • Grillowany ser halloumi
  • Grzanki serowe
  • Jajka faszerowane pieczarkami wg. diety Dukana
  • Jajko zapiekane w bułce
  • Jarskie cukinie faszerowane
  • Kalafior zapiekany pod beszamelem
  • Kapusta z grochem
  • Kluski z kaszy jaglanej z sosem serowym
  • Knedle z jagodami
  • Knedle z truskawkami
  • Knedle ze śliwkami
  • Kotlety brokułowo-ziemniaczane
  • Kotlety marchewkowo-pieczarkowe
  • Kotlety z kalafiora, pieczarek i makaronu
  • Kotlety ziemniaczane
  • Krążki z cebuli w cieście naleśnikowym
  • Kruche ciastka z otrębami
  • Lazania z cukinii
  • Lazanie z bakłażanem
  • Leniwe pierogi z malinami
  • Leniwe pierogi z truskawkami
  • Makaron fusilli (świderki) z cukinią i rukolą
  • Makaron z ciecierzycą
  • Makaron z warzywami
  • Makaron zapiekany Jamiego Olivera
  • Mleko owsiane
  • Mleko z wiórków kokosowych
  • Muffinki serowo ziamniaczane z sosem pomidorowym
  • Naleśniki razowe przekładane warzywami
  • Naleśniki z białym serem
  • Naleśniki z mascarpone i sosem malinowym
  • Naleśniki z twarożkiem i truskawkami
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
  • Naleśniki ziołowe z warzywami zapiekane w sosie beszamelowym
  • Omlet z resztek
  • Panierowana mozzarella z pastą z suszonych pomidorów
  • Pasta jajeczna
  • Pasta kanapkowa z pieczonej marchewki
  • Pasta kanapkowa z soczewicy
  • Penne z brokułami i sosem serowym
  • Pesto szpinakowe
  • Pierogi ruskie
  • Pizza margherita z multicookera
  • Pizza z botwinką i jajkiem
  • Pizza z ziemniakami i rozmarynem
  • Placek z batatów jajkiem
  • Placki gryczane z sosem pieczarkowym
  • Placki z cukinii z mozzarellą
  • Placki z serka homogenizowanego z truskawkami i bitą śmietaną
  • Pomidory faszerowane twarożkiem
  • Ptysie ziemniaczane
  • Puszyste naleśniki z farszem dyniowo-twarogowym
  • Quiche z oliwkami i suszonymi pomidorami
  • Rogale marcińskie
  • Różowe ravioli z buraczkami
  • Sałatka arbuzowa
  • Sałatka brokułowa z serem feta
  • Sałatka makaronowa z roszponką
  • Sałatka z kalafiora surowego
  • Sałatka z kozim serem i grilowany oscypek – smak Szklarskiej Poręby
  • Sałatka z orzechów włoskich, miodu i kukurydzy
  • Sałatka z rukolą, gruszką i orzechami
  • Sałatka z rukoli z mango i grillowanym ananasem
  • Sos tatarski
  • Sos tzatziki
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino
  • Syrop z czosnku, miodu i cytryny
  • Szarlotka szwajcarska
  • Ślimaki z ciasta francuskiego z serem
  • Tarta brokułowo-serowa
  • Tarta z ciasta francuskiego z brokułami
  • Wegańskie burgery z kaszy jaglanej
  • Wrapy z jarmużem
  • Wrapy z soczewicą
  • Zapiekanka cukiniowo-patisonowa
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej i jabłek
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwkami
  • Zapiekanka z makaronem i cukinią
  • Zapiekanka-śmieciówka, czyli nie marnujemy żywności
  • Zielone naleśniki z soczewicą i ziemniakami
  • Ziemniaki po bombajsku
  • Zupa pieczarkowa
  • Zupa z cukinią i soczewicą
  • Zupa z soczewicy