Pasta fasolowo-czosnkowa

na 30 lipca 2014 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

Pasta fasolowo-czosnkowa to niezwykle smaczny dodatek do kanapek. Wczoraj zrobiliśmy ją z myślą, że starczy nam na dzisiejsze śniadanie, ale zjedliśmy całą na kolację tak nam przypadła do gustu.

pasta fasolowo-czosnkowa

 

przepis na pastę fasolowo-czosnkową

składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • ząbek czosnku
  • trzy łyżki oliwy
  • łyżka słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta oragano

przygotowanie:

  1. Fasolę odcedzamy i opłukujemy zimną wodą.
  2. Przekładamy do naczynia i dodajemy czosnek oraz przyprawy.
  3. Miksujemy blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Odstawiamy na pół godziny do przegryzienia się.

Smacznego!

Tagi: , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top