Pomidory faszerowane twarożkiem

na 7 września 2010 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

przepis na Pomidory faszerowane twarożkiem

Składniki:

  • 4 średnie pomidory
  • 250 g twarogu
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Twarożek przygotowujemy według własnego gustu. Ja najbardziej lubię wymieszać twaróg ze śmietaną i dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ścinamy górną część pomidora i usuwamy miąższ. Łyżeczka oczyszczamy wnętrze i nakładamy twarożek. Przykrywamy ściętą pokrywką.
Usunięty miąższ można wykorzystać do zrobienia prostej sałatki z ogórkiem kiszonym i cebulą – w sam raz do śniadania!
Smacznego!

Tagi: , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top