Krążki z cebuli w cieście naleśnikowym

na 20 lutego 2015 Wpis skomentowano jeden raz.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

Krążki z cebuli w cieście naleśnikowym to fajny pomysł na szybką przekąskę, która równie dobrze stanowić może składnik normalnego obiadu. Polecam użyć cebulę cukrową lub czosnkową, które są nieco delikatniejsze w smaku niż zwykła cebula żółta.

krazki z cebuli w ciescie nalesnikowym

przepis na krążki z cebuli w cieście naleśnikowym

składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 2/3 szklanki mleka
  • 2/3 szklanki wody
  • 3 jajka
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżki rozpuszczonego masła
  • 3 cebule

przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki (oprócz cebuli oczywiście) miksujemy ze sobą. Można zrobić to ręcznie, choćby łyżką lub widelcem, ale lepiej użyć miksera, wtedy ciasto będzie lepiej napowietrzne.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w grube krążki.
  3. Obtaczamy ją w cieście i smażymy około minutę z każdej strony na lekko natłuszczonej patelni.

Smacznego!

Tagi: ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Wpis skomentowano jeden raz.

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. To może być świetnie, w sumie to myślę, czy by takiej cebuli nie owinąć jeszcze szynką serano albo jakąś inną długodojrzewającą… Dzięki za inspiracje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top