Boczniaki w cieście naleśnikowym

na 18 czerwca 2014 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (3 głosów, średnia: 3,67 z 5)
Loading...

Bardzo lubię boczniaki i tak naprawdę oprócz pieczarek to jedyne grzyby, których jedzenie sprawiło mi dotąd większą przyjemność. Zazwyczaj obtaczam je w jajku i bułce tartej, jednak od czasu do czasu smażę boczniaki w cieście naleśnikowym. To bardzo proste i smaczne danie, które serdecznie polecam.

boczniaki w ciescie nalesnikowym

przepis a boczniaki w cieście naleśnikowym

składniki:

  • opakowanie boczniaków
  • szklanka mąki
  • 2/3 szklanki mleka
  • 2/3 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • szczypta soli

przygotowanie:

  1. Zaczynamy od opłukania grzybów.  Osuszamy je następnie na ręczniku papierowym.
  2. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą do otrzymania jednolitego ciasta.
  3. Boczniaki maczamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni.
  4. Smażymy z obu stron do zarumienienia.

Smacznego!

Tagi: , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top