Pasta z białej fasoli z czosnkiem i natką pietruszki

na 18 sierpnia 2014 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

Kolejna smaczna i zdrowa pasta do kanapek na bazie białej fasoli. Wydaje mi się, że to doskonałą propozycja na przeziębienia, ponieważ zawiera czosnek i natkę pietruszki, które są bogate z witainy i działają przeciwzapalnie. Jednak pamiętajcie proszę, że przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą, bo pasta niewłaściwie stosowana zagrażać może życiu lub zdrowiu :-)))

pasta z białej fasoli z natką piertuszki i czosnkiem

przepis na pastę z białej fasoli z czosnkiem i natką pietruszki

składniki:

  • puszka białej fasoli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • garść ziaren słonecznika
  • oliwa

przygotowanie:

  1. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy świeżą wodą, a następnie przekładamy do miski.
  2. Dodajemy natkę oraz obrany czosnek.
  3. Miksujemy blenderem.
  4. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i dodajemy do pasty.
  5. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
  6. Jeśli jest zbyt gęsta dodajemy nieco oliwy.
  7. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w chłodnym miejscu.

Smacznego!

Tagi: , , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na Google Plus Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top