Pijany arbuz

na 17 sierpnia 2014 3 komentarze
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (8 głosów, średnia: 3,63 z 5)
Loading...

Wprawdzie największe upały mamy już chyba za sobą, ale przed nami jeszcze dwa tygodnie wakacji, a letnie pikniki i grille potrwają jeszcze dłużej. Warto poczęstować gości czymś innym niż zwykłe piwo czy wódka z sokiem pomarańczowym. Proponuję uraczyć ich arbuzem z alkoholową niespodzianką.

pijany arbuz

przepis na pijanego arbuza




składniki:

  • arbuz
  • butelka alkoholu (wódka, wermut, wino musujące – co kto lubi)

sposób 1

  1. Arbuza kupujemy w całości.
  2. Kupujemy w aptece możliwie największą strzykawkę i igłę.
  3. Do strzykawki nabieramy alkohol, który następnie wstrzykujemy w kilku punktach arbuza.
  4. Wstrząsamy owocem, by alkohol się równo się rozprowadził.
  5. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki.

sposób 2

  1. Możemy użyć kawałka owocu.
  2. Łyżką wykrawamy kulki z miąższu, któe przekłądamy do miski lub do wydrążonej połówki arbuza.
  3. Zalewamy całość alkoholem (w tym wypadku raczej słabszym niż wódka, bo nie wymiesza się ona tak dobrze z sokiem).
  4. Odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce, by kulku wchłonęły możliwie najwięcej płynu.

Smacznego!

Tagi: , , , , , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

3 komentarze

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. Kasia08 pisze:

    Chyba spróbuje ;)
    Ewidentnie arbuz nie wybrzydza.

  2. Majana pisze:

    O, niezły pomysł! Świetnie się zapowiada:)
    Miłego dnia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top