Pasta czosnkowo-pietruszkowa

na 27 maja 2014 2 komentarze
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

Kolejna bardzo smaczna pasta jaką można sobie smarować pieczywo. To gratka dla miłośników czosnku, który należy pamiętać, że najzdrowszy jest jedzony surowy. Jak dodamy do tego solidną porcję natki pietruszki, to mamy super danie na przeziębienie i inne choróbska (tak mi się przynajmniej wydaje – przed użyciem skonsultujcie to z lekarzem lub farmaceutą).

pasta czosnkowo pietruszkowa

przepis na pastę czosnkowo-pietruszkową

składniki:

  • 250 g suchej fasoli
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 szklanki nasion słonecznika
  • łyżeczka rozmarynu

przygotowanie:

  1. Fasolę namaczamy 12  godzin, a następnie gotujemy do miękkości.
  2. Słonecznika prażymy na patelni.
  3. Do ugotowanej i odcedzonej fasoli dodajemy drobno posiekany czosnek i podobnie potraktowaną natkę pietruszki.
  4. Ubijamy je tłuczkiem do ziemniaków.
  5. Na koniec dodajemy uprażone ziarna słonecznika, rozmaryn oraz doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Tagi: , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na Google Plus Dołącz do fanów na YouTube

2 komentarze

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. magma napisał(a):

    ciekawy pomysł na pastę:)

  2. Majana napisał(a):

    Jaka fajna pasta ! :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top