Pierogi z serem

na 11 lipca 2016 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (2 głosów, średnia: 3,00 z 5)
Loading...

Daniem, które dość często pojawia się na naszym stole są różnego rodzaju pierogi. Najbardziej lubię je w wersji wytrawnej, szczególnie ruskie lub ze szpinakiem, jednak niejednokrotnie mam chęć na ich słodką odmianę, a mianowicie pierogi z serem. Pierogi takie podajemy ze śmietaną lub zasmażką z bułki tartej lub po prostu z cukrem.

pierogi z serem

przepis na pierogi z serem

składniki:

  • ciasto na pierogi – według tego przepisu
  • 400 g twarogu
  • żółtko
  • 2 łyżeczki cukru
  • ewentualnie cynamon

przygotowanie:

  1. Przygotowujemy ciasto zgodnie z przepisem na pierogi zgodnie z przepisem, jaki wstawiałem już kiedyś na blog, a znaleźć można go tutaj: PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROGI.
  2. Twaróg mieszamy z żółtkiem i cukrem. Jeśli mamy chęć, można do sera dodać także cynamon, który wzbogaci smak potrawy.
  3. Ciasto rozwałkowujemy cienko, wykrawamy okręgi i nakładamy farsz. Sklejamy je i odkładamy na posypany mąką talerz.
  4. Gotujemy we wrzątku do czasu, aż pierogi wypłyną na powierzchnię.

Smacznego!

Tagi: ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na Google Plus Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top