Panierowana cukinia

na 11 września 2013 13 komentarzy
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (3 głosów, średnia: 4,00 z 5)
Loading...

Panierowana cukinia to banalne danie, które nie wymaga ani długiego przygotowana, ani też wyższych umiejętności kulinarnych. Prościej się już chyba nie da, ale to nic im nie ujmuje. Polecam, szczególnie teraz, gdy można dostać duże cukinie, które idealnie nadają się do obtoczenia w bułce.

panierowana cukinia

przepis na panierowaną cukinię




składniki:

  • cukinia
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej

przygotowanie:

Cukinię, jeśli to konieczne obieramy, a następnie kroimy w plastry grubości około 1-1,5 cm.
Plastry solimy i pieprzymy, po czym obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażymy 60-90 sekund z każdej strony. Usmażone plastry odsączamy z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Podajemy z sosem tatarskim lub czosnkowym.
Smacznego!

Tagi:

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na Google Plus Dołącz do fanów na YouTube

13 komentarzy

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. kakuszka napisał(a):

    Cukinie warto przed panierowaniem oprószyć solą i pozostawić na 30 min – 1 godz.

  2. Zabcia napisał(a):

    O matko, uwielbiam taką smażona cukinie!!! Ja dodaję do bułki nie curry, ale papryke słodką i ostrą . Naprawde polecam.:) a ja musze wypróbować z curry.:)

  3. naleśniki napisał(a):

    Cukinia wygląda bardzo apetycznie. Chyba polecę wypróbować ten przepis, mniam :)

  4. Marek napisał(a):

    Ten przepis to kolejny dowód na to, że doskonałość tkwi w prostocie

  5. Krolina napisał(a):

    Ja jeszcze oprószam plasterki przyprawą curry. Uwielbiam takie kotleciki ;-)

  6. Mirosław Mazur napisał(a):

    Danie banalnie proste ale jakie dobre :) smażę na głębokim oleju ale……najpierw w mące później w jajku i w bułce tartej – pycha. Kuchnia wypełnia się zapachem, ślinka cieknie i żołądek już nie może wytrzymać kiedy…….kiedy będzie w końcu ten pierwszy kęs :)

  7. Students Kitchen napisał(a):

    Proste rzeczy są najsmaczniejsze, Twój przepis jest tego dowodem. :) Zapraszam w moje skromne progi w odwiedziny. :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top