Jajko zapiekane w bułce

na 13 lipca 2016 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 głosów, średnia: 4,00 z 5)
Loading...

Jajko zapiekane w bułce to świetne urozmaicenie śniadania. Kto lubi rozpoczynać dzień od jajka, a ma już powyżej uszu jajecznicy i jajek na miękko, może sobie przygotować smaczną zapiekankę. Dodatkowym atutem jest możliwość eksperymentowania z różnymi dodatkami do tego dania. Ja akurat pod jajko podłożyłem tylko trochę sera, ale może to być jakieś warzywo, wędlina czy co tam innego przyjdzie Wam do głowy. Najważniejsze, żeby się bawić i przełamywać monotonię.
jajko zapiekane w bulce

przepis na jajko zapiekane w bułce

składniki:

  • bułka (np. kajzerka)
  • jajko
  • plaster żółtego sera
  • masło
  • szczypiorek

przygotowanie:

  1. Odcinamy wierzch bułki i wyjmujemy miąższ.
  2. Na spód kładziemy plaster masła, na nim żółty ser.
  3. Wbijamy jajko, które doprawiamy do smak solą i pieprzem, a całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  4. Pieczemy w 180 st. C do czasu aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Ja najbardziej lubię gdy białko, jest już ścięte, ale żółtko jeszcze płynne. Można sobie wówczas kawałki chrupiącej bułki w nim maczać.

Smacznego!

Tagi: , , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top