Do kawy, którą zapewne wielu z Was będzie piło dziś koło południa serdecznie doskonale pasować będzie tarta z malinami. Maliny jeszcze są, warto więc udać się do pobliskiego warzywniaka i zakupić jedną kobiałkę tych owoców. Tym bardziej, że przepis jest bardzo prosty.
przepis na tartę z malinami
składniki:
- kruche ciasto na tartę
- opakowanie malin
- 250 g mascarpone
- 250 ml skondensowanego mleka słodzonego
- 2 jajka
przygotowanie:
- Ciasto na tartę i samą tartę przygotowujemy według bardzo prostego przepisu, który znajdziecie TUTAJ.
- W czasie gdy piecze się spód, przygotowujemy krem.
- Mascarpone miksujemy z mlekiem oraz jajkami. Ja dodałem jeszcze odrobinę malin, żeby masa złapała kolor.
- Masę wylewamy na upieczony spód tarty i pieczemy około 15 minut.
- Następnie wyjmujemy z piekarnika i układamy resztę malin.
- Odstawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!
Mniam, pysznie wygląda. :)
Pozdrawiam.
Bardzo fajny pomysł na tartę :)