Frankfurterki w cieście francuskim

na 3 sierpnia 2011 14 komentarzy
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (2 głosów, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

Ten niezwykle prosty w przygotowaniu przepis jest doskonałą propozycją na szybki obiad, kolację lub przekąskę, gdy nieoczekiwanie znajomi złożą nam wizytę. Fajnie smakują z ostrą salsą pomidorową lub sosem tzatziki.

Frankfurterki w cieście francuskim

przepis na 15 pasztecików

Składniki:

  • 5 frankfurterek (opcjonalnie parówki)
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko
  • sól grubo ziarnista
  • kminek

Przygotowanie:

Kiełbaski kroimy na trzy części. Ciasto francuskie rozwijamy i również przekrawamy wzdłuż, tak by otrzymać trzy pasy.

Frankfurterki zawijamy w ciasto i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy kryształkami soli i kminkiem.

Smacznego!

Tagi: , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

14 komentarzy

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. supmen pisze:

    Smacznie wychodzi również kiełbasa z polskich snaków. potem na grube plastry pokroiłem i koperkiem i ketchupem ozdobiłem. Myślę że ładnie się prezentowało a o smaku już nie wspomnę. Na prawdę świetny, godny polecenia przepis ;)

  2. moris pisze:

    ja wykozystalem kabanosy maestro ale sa one troche za cienkie. mysle ze polskie snaki beda w sam raz

    • wojo pisze:

      rowniez moim zdaniem Polskie Snaki bd git. masz racje ze maestro sa za cienkie…nie czuc ich w mniejszych kesach :P a PS bedzie szuc :D

  3. nowicjusz pisze:

    patrze ze dawno nikt tu nie zagladal:P czy rodzaj kiełbasek parówek ma tu duze znaczenie? ajkie polecacie? czy frankfurterki henryk kania mogą być?

  4. aga-aa pisze:

    robiłam frankfurterki i parówki w cieście francuskim, i nam jakoś bardziej parówki smakowały

  5. Siłasmaku pisze:

    Szybki i smaczne! Lubię takie przepisy ;) Pozdrawiam!!

  6. majka pisze:

    Pycha! W takim razie wpraszam sie na obiad lub kolacje. Tylko dla mnie bez kminku poprosze :)

  7. wiosenka27 pisze:

    Uwielbiam te przekąski:)

  8. Majana pisze:

    Pysznie wyglądają te kiełbaski. Poproszę na sniadanko :)
    Pozdrowienia!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top