Szpinak w cieście francuskim

na 28 listopada 2012 Wpis skomentowano 2 razy.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...Loading...

Dziś łamy bloga po raz kolejny udostępniam Siostrze swej, która pragnie podzielić się z Wami przepisem na niezwykle apetycznie zapowiadający się obiad dla leniwych – szpinak w cieście francuskim. Daleki jestem od poglądu, że ciężka praca uszlachetnia, dlatego też sam preferuję dania proste, których przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu i energii.

Jedyne co zmieniłbym w recepturze, to dodałbym ze dwa ząbki świeżego, drobno posiekanego czosnku.
Zapraszam ;-)

 

przepis na szpinak w cieście francuskim

składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie szpinaku mrożonego (siekanego)
  • 2 jajka
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • przyprawy do smaku (u mnie czosnek i sól)

przygotowanie:

Rozmrożony i odcedzony szpinak mieszamy w misce z jajkami i pokruszoną fetą, przyprawiamy do smaku.
Ciastem francuskim wykładamy naczynie, nakładamy farsz i zawijamy ciasto.
Pieczemy ok. 40-50 minut (na oko) w temperaturze 180C.
E voila!
M.

Tagi: ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na Google Plus Dołącz do fanów na YouTube

Wpis skomentowano 2 razy.

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. Luka pisze:

    Uwielbiam takie połączenie smaków i do tego proste przygotowanie, super, ja tylko zamiast fety wolę ser Bałkański(np.z lidla), jest delikatniejszy:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top