Świątecznie warsztaty kulinarne Makro z Kurtem Schellerem

na 17 grudnia 2012 Wpis skomentowano jeden raz.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

W ubiegły weekend mieliśmy wraz z Moją Piękniejszą Połówką przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych Makro, organizowanych warszawskiej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości. Przyjemność tym większą, iż zajęcia prowadził sam Kurt Scheller.

To nie pierwszy raz, kiedy miałem okazję gotować w kuchni Makro, gdyż latem przygotowywałem wraz z innymi blogerami smaczne dania typy BBQ, o czym poczytać możecie TUTAJ.

Tematem przewodnim sobotnich warsztatów były zbliżające się Wigilia i Boże Narodzenie. Kurt Scheller podzielił się z nami własnymi oryginalnym pomysłami na świąteczny stół, które stanowić mogą niezwykle ciekawą alternatywę dla tradycyjnych dań. Nie trzeba przecież od razu dokonywać rewolucji w menu, ale warto zawsze je nieco urozmaicić jedną czy dwoma ciekawostkami.

Na przystawkę zaproponowano nam przygotowanie sufletu grzybowego (z pieczarkami i borowikami) w parmezanową skórką.

Wigilijnych gości można poczęstować bardzo smacznym połączeniem ryby i ryżu podając im sandwich ze smażonego pstrąga na risotto z szafranem.

Na deser Kurt Scheller proponuje przygotować galaretkę z białego wina aromatyzowaną przyprawami z kremem jajecznym i bitą śmietaną.

Natomiast pierwszego dnia Bożego Narodzenia, kiedy już mięsny post mamy za sobą, doskonale smakować będzie pieczony schab aromatyzowany kminkiem na sosie gruszkowym z puree z ziemniaków z cebulą i gorczycą.

To była naprawdę niesamowita przyjemność gotować w gronie blogerów pod wodzą Kurta Schellera, przy wielkim wsparciu kucharzy Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro. Sam mistrz ceremonii okazał się być niezwykle wesołym i otwartym człowiekiem o olbrzymim sercu do ludzi i gotowania.

Przepisy na powyższe dania pojawią się na blogu w najbliższych dniach.

Zdjęcia zamieszczam dzięki uprzejmości Makro Cash and Carry Polska.

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Wpis skomentowano jeden raz.

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. codojedzenia pisze:

    Widze, ze szafranowo bylo na warsztatach.Uwielbiam szafran w kazdej postaci, a do ryzu dodaje niemal codziennie. Fajne warsztaty, sama niedlugo wybieram sie na podobne…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top